Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

''ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ''...


Το ρίσκο να μην καταφέρει η ΕΚΤ να διατηρήσει την νομισματική σταθερότητα ...

είναι τώρα μεγαλύτερο απ' ό,τι έξι μήνες πριν, υποστήριξε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα, Handelsblatt, η οποία αναμένεται να δημοσιευθεί σήμερα.





Η δήλωση αυτή προκάλεσε την Παρασκευή την πτώση του ευρώ στο $1,2035, σε νέο χαμηλό από τον Ιούνιο του 2010.



Παράλληλα, ο κεντρικός τραπεζίτης τόνισε ότι για το λόγο αυτό η ΕΚΤ είναι έτοιμη να δράσει στις αρχές του 2015 εάν αυτό κριθεί απαραίτητο, αλλά παρότρυνε τους Ευρωπαίους ηγέτες να εφαρμόσουν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, να μειώσουν τα φορολογικά βάρη και να μειώσουν τη γραφειοκρατία για να στηρίξουν την ανάκαμψη στην Ευρωζώνη, την οποία χαρακτήρισε «εύθραυστη και άνιση», όπως μεταδίδει το Reuters.



«Είμαστε σε τεχνικές προετοιμασίες για να προσαρμόσουμε το μέγεθος, την ταχύτητα και την σύνθεση των εργαλείων που θα χρησιμοποιήσουμε το 2015, εάν είναι απαραίτητο να δράσουμε για να αντιμετωπίσουμε μια παρατεταμένη περίοδο χαμηλού πληθωρισμού. Σε αυτό υπάρχει ομοφωνία στο διοικητικό συμβούλιο» τόνισε και πρόσθεσε για άλλη μία φορά ότι η αγορά κρατικών ομολόγων είναι ανάμεσα στα εργαλεία που η ΕΚΤ μπορεί να χρησιμοποιήσει για να εκπληρώσει τη δέσμευσή της να προστατεύσει το ευρώ. Ωστόσο, τόνισε ότι ο άμεσος δανεισμός των κρατών από την ΕΚΤ, που στην ουσία απαγορεύεται από τις ευρωπαϊκές συνθήκες πρέπει να αποφευχθεί.



Διαβάστε περισσότερα στο newmoney




from FIMOTRO http://ift.tt/1xdPvLe

via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου