Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

AYTO EINAI TO MΠΑΧΑΡΙΚΟ ΠΟΥ ''ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ'' ΤΟ ΑΛΤΣΧΑΪΜΕΡ...

Η πρόληψη της άνοιας –και συγκεκριμένα της πιο διαδεδομένης μορφής της, του Αλτσχάιμερ– ποτέ δεν ήταν...
πιο απολαυστική, αφού «επιβάλλει» να απολαμβάνετε ένα πικάντικο και γευστικό γεύμα την εβδομάδα!
Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν Αυστραλοί ερευνητές έπειτα από δοκιμή διάρκειας ενός έτους.
AdTech Ad
Ο «χρυσαφένιος» κουρκουμάς (γνωστός και ως κιτρινόριζα) αποτελεί βασικό συστατικό του μείγματος κάρυ. Σύμφωνα με τα ευρήματα που δημοσιεύονται στην επιθεώρηση British Journal of Nutrition, το μπαχαρικό ενισχύει την εγκεφαλική λειτουργία και προστατεύει από την απώλεια μνήμης που συχνά εκδηλώνεται σε προχωρημένη ηλικία.
bigstock Shrimps In Curry Sauce With Ri 81496910
Η κουρκουμίνη, το συστατικό-κλειδί του κουρκουμά, θεωρείται ότι καθυστερεί ή και προλαμβάνει τα συμπτώματα της άνοιας.
Σχετική δοκιμή που πραγματοποιήθηκε σε μεσήλικες και ηλικιωμένους έδειξε ότι η κουρκουμίνη σε κάψουλα τρεις φορές την ημέρα συνδέεται με σημαντική βελτίωση της μνήμης.
Έχει παρατηρηθεί εμπειρικά ότι οι ηλικιωμένοι που προέρχονται από κουλτούρες στις οποίες το κάρυ αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής παρουσιάζουν χαμηλότερους δείκτες άνοιας. Στην πράξη, οι ερευνητές παρατήρησαν ότι η κουρκουμίνη μπλοκάρει τη βήτα αμυλοειδή πρωτεΐνη, η οποία είναι γνωστό πως προωθεί την εκδήλωση του Αλτσχάιμερ όταν συσσωρεύεται στον εγκέφαλο και καταστρέφει τους νευρώνες.
Λόγω της κακής απορρόφησης της κουρκουμίνης από το έντερο, εξετάζεται πώς μπορεί να συνδυαστεί με άλλα συστατικά σε φαρμακευτικό σκεύασμα ώστε να επιδρά πιο αποτελεσματικά στον οργανισμό.


from FIMOTRO http://ift.tt/1O0IHLw
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου