Κυριακή 1 Μαΐου 2016

Η ΑΥΣΤΡΙΑ ΥΨΩΝΕΙ ΦΡΑΚΤΗ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ...

Η Ευρώπη αλλάζει... Μεταλλάσσεται... Μετά το κλείσιμο των συνόρων...
και τον αποκλεισμό της Βαλκανικής Οδού, με συνέπεια τον εγκλωβισμό δεκάδων χιλιάδων προσφύγων στην ελληνική επικράτεια, έρχεται η σειρά της Ιταλίας του Ματέο Ρέντσι να βρεθεί σε ανάλογη θέση, καθώς η Αυστρία δρομολογεί την κατασκευή φράκτη στα σύνορά της με την Ιταλία, προκειμένου να εμποδίσει τη διέλευση των προσφύγων προς το έδαφός της, μετά τη διαπίστωση ότι οι διακινητές έχουν στρέψει την προσοχή τους προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Την ίδια στιγμή, η Ελβετία έχει αυξήσει τους ελέγχους στα σύνορά της με την Ιταλία, δίνοντας την επιμέλεια στο στρατό, ενώ σε πολλά σημεία ελέγχου υπάρχουν παρατεταγμένα και τανκ, με του αρμόδιους υπουργούς να δηλώνουν απερίφραστα ότι δεν θα επιτρέψουν να εξελιχθεί η Ελβετία σε πέρασμα για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.



Ο Ματέο Ρέντσι αντέδρασε με οργή όταν πληροφορήθηκε τις προθέσεις της Αυστρίας, δηλώνοντας πως «το κλείσιμο του περάσματος του Μπρένερ αποτελεί μία αναίσχυντη πράξη και σαφή παραβίαση των ευρωπαϊκών νόμων». Η πρόταση για την κατασκευή φράκτη στα σύνορα με την Ιταλία, κατατέθηκε μόλις λίγες ημέρες μετά τα αποτελέσματα των εκλογών και την καταγραφή της ραγδαίου ανόδου των ακροδεξιών στη χώρα.

Η Αυστρία έχει ήδη ξεκινήσει να εφαρμόζει αυξημένα μέτρα ελέγχου, τσεκάροντας όλα τα αυτοκίνητα που διέρχονται τα σύνορα, καθώς και τη σιδηροδρομική δίοδο. Το αυστριακό κοινοβούλιο θα κληθεί, επίσης, να ψηφίσει την αυστηροποίηση των νόμων περί παροχής ασύλου. Σύμφωνα με το νέο πλαίσιο, το οποίο διέρρευσε, οι προτεινόμενες ρυθμίσεις εξαιρούν ακόμη και οικογένειες προσφύγων που προέρχονται σαφώς από εμπόλεμες ζώνες και χώρες.

Οι οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Αυστρία καταγγέλλουν πως στόχος της κυβέρνησης δεν είναι η προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και της ασφάλειας στη χώρα, αλλά ο αποκλεισμός των προσφύγων.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Βόλφγκανγκ Σόμποτκα δήλωσε ότι «η Αυστρία δεν έχει άλλη επιλογή» και πρόσθεσε πως «δεν είναι δυνατόν να δεχθούμε όλους τους πρόσφυγες του κόσμου». Σύμφωνα με τα στοιχεία, η Αυστρία δέχθηκε το 2015 περίπου 90.000 αιτήματα για άσυλο, αριθμός που τη φέρνει στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά τη Γερμανία. Από το Φεβρουάριο αποφασίστηκε ο περιορισμός στον αριθμό παροχής ασύλου ημερησίως, δίνοντας άδεια σε μόλις 80 άτομα.

from FIMOTRO http://ift.tt/1TecHiW
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου