Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

ΤΣΙΠΡΑΣ : ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΣΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΘΟΡΑ

Τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση επισκέφθηκε σήμερα στο υπουργείο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Στη συνάντηση ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο έργο της...
ελληνικής αστυνομίας που «είναι ιδιαίτερα δύσκολο και σημαντικό», ενώ έκανε λόγο για μηδενική ανοχή σε οργανωμένες ομάδες και διαφθορά.

Η πολιτεία και η αστυνομία θα συνεργαστούν υποδειγματικά για να κάνουμε το βήμα προς μια νέα εποχή, τόνισε απευθυνόμενος προς τους Αστυνομικούς ο Πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

«Η σημερινή μου επίσκεψη έχει συμβολικό και ουσιαστικό χαρακτήρα. Όραμά μου είναι να ξεφύγουμε από προκαταλήψεις παρελθόντος», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Και συνέχισε λέγοντας:  «Η αστυνομία είναι η εμπροσθοφυλακή της κοινωνίας απέναντι στο οργανωμένο έγκλημα. Αντανακλά τη δημοκρατία σε κάθε χώρα. Στοχεύουμε σε μια αστυνομία που θα είναι αξιόμαχη, θα λειτουργεί αποτελεσματικά και θα τηρεί κατά γράμμα αυτά που προβλέπει το Σύνταγμα. Πρέπει να ξεφύγουμε από τις προκαταλήψεις του παρελθόντος και να πετύχουμε μια υγιή σχέση πολίτη - αστυνομικού. Πρέπει να επαναφέρουμε τον αστυνομικό εκεί που χρειάζεται, στη γειτονιά, με σωστή εκπαίδευση».

Απευθυνόμενος προς τους αξιωματικούς της Αστυνομίας είπε ότι «το γόητρο της Αστυνομίας και ο μεγάλος σεβασμός της κοινωνίας δεν κερδίζονται με υπερβάλλοντα ζήλο και κατάχρηση εξουσίας αλλά με εκπαίδευση και σεβασμό στους νόμους και συνείδηση ότι πάνω από όλα ασκείται ένα λειτούργημα». O Αστυνομικός ασκεί ένα επικίνδυνο λειτούργημα και η ανταπόκριση στο καθήκον είναι σκληρή είπε ακόμη ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι το στοίχημα είναι η διασφάλιση της τάξης παράλληλα με τον σεβασμό του Συντάγματος».

from FIMOTRO http://ift.tt/1GaDBV9
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου