Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Η ''ΑΡΧΗΓΙΚΗ'' ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΑΡΚΟΖΙ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ ΕΞΑΓΡΙΩΣΕΤΗ ΓΑΛΛΙΑ...

«Νικολά, χαίρομαι που σε ξαναβλέπω..». Με τα λόγια αυτά ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν υποδέχθηκε...
στη Μόσχα τον ηγέτη της γαλλικής Δεξιάς, Νικολά Σαρκοζί.






Η «αρχηγική» επίσκεψη του Σαρκοζί στη Μόσχα προκάλεσε «θύελλα» αντιδράσεων στην πατρίδα του με τον Γάλλο πρωθυπουργό , Μανουέλ Βαλς, να τον κατηγορεί ότι υπονομεύει τη γαλλική πολιτική. Πούτιν και Σαρκοζί συζήτησαν για το θέμα της Συρίας, της Ουκρανίας , τη σχέση της Ρωσίας με την Ε.Ε , την επιρροή των ΗΠΑ στην Ευρώπη αλλά για διάφορα προσωπικά θέματα τα οποία δεν αποκάλυψαν, σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα "Le Monde".  Επιπλέον, εξέφρασαν τη λύπη τους για τις διαφωνίες που υπάρχουν μεταξύ των κυβερνήσεων των χωρών τους.
 
Το γεγονός ότι ο Πούτιν υποδέχθηκε στην οικία του τον Σαρκοζί με τον ηγέτη της γαλλικής Δεξιάς να σχολιάζει τις σχέσεις των δύο χωρών εξόργισε το σοσιαλιστική κυβέρνηση της Γαλλίας.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς, ζήτησε από τον Σαρκοζί να μην υπονομεύει τις θέσεις της Γαλλίας στα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής. «Αυτό ακριβώς ζητάω από τον ηγέτη της αντιπολίτευσης, να μην υπονομεύει ό,τι συμβαίνει σήμερα», υπογράμμισε ο Βαλς, όπως μετέδωσε το δίκτυο της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης. «Έχουμε ανάγκη για ενότητα. Πρόκειται επίσης για ένα στοιχείο ισχύος, αξιοπιστίας εκ μέρους της Γαλλίας προς το εξωτερικό», προσέθεσε.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο υφυπουργός Παιδείας αρμόδιος για την τριτοβάθμια εκπαίδευση,  Τιερί Μαντόν: «Ο Σαρκοζί δεν έχει καμία αρμοδιότητα να παρακάμπτει την εξωτερική πολιτική της Γαλλίας. Η διπλωματία είναι περίπλοκη, μοιάζει με ένα σκύλο σε μια αίθουσα μπόουλινγκ σε αυτήν την υπόθεση", τόνισε στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο "France 2".Ο Σαρκοζί αναμένεται να θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του 2017.

from FIMOTRO http://ift.tt/1P2Nfjx
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου