Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΟΙ: Ο ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΟΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ...

Γράφει η Μαρία Ψαράκη
Δεν πέρασαν παρά 15 μέρες από την απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ στις 12 Νοεμβρίου, όταν είδαμε...
έκπληκτοι τον βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Μιχελογιαννάκη, να κατεβαίνει στους δρόμους και να διαδηλώνει με πάθος και ορμή στο πλευρό των συνταξιούχων του ΟΛΠ.  Και τον ακούσαμε, ερωτώμενος από τους δημοσιογράφους για τον λόγο για τον οποίο διαδηλώνει πρακτικά εναντίον του κόμματος του που βρίσκεται στην εξουσία, να δηλώνει  με άκρα φυσικότητα, αυτολεξεί  : «Παίρνω δύναμη για να αντέξω στους εκβιασμούς των δανειστών.Παίρνω δύναμη για να αντέξω στην παράλογη εργοδοσία.Παίρνω δύναμη για να συνδιαμορφώσω ισοδύναμα και παράλληλο πρόγραμμα. Αλίμονο αν χάσουμε τον κινηματικό χαρακτήρα μας»!
Από την άλλη η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, μας δηλώνει, κατ' επανάληψη, τον τελευταίο μήνα ότι οι δίκαιες αντιδράσεις των πολιτών δίνουν διαπραγματευτική δύναμη στην κυβέρνηση, συμβάλλοντας στην διαπραγματευτική της ικανότητα. Ενώ, μόλις προχθές επανέλαβε ότι «θεωρούμε έμπρακτα την υγιή αντίδραση του κόσμου απέναντι σε κάποια μέτρα λιτότητας, με τη λογική των οποίων ούτε εμείς συμφωνούμε, ισχυρό διαπραγματευτικό μας όπλο». «Όχι μόνο λοιπόν δεν υπάρχει αντίφαση», είπε, «αλλά οι Έλληνες πολίτες γίνονται συμμέτοχοι σε μία συνεχή διαπραγματευτική πορεία προς το καλύτερο και δικαιότερο δυνατό αποτέλεσμα».
Και πάμε από έκπληξη σε έκπληξη, αφού μετά από όλα τα παραπάνω διαβάζοντας τα σχετικά με τον προϋπολογισμό του 2016 εντοπίσαμε το εξής εντυπωσιακό που μας άφησε κυριολεκτικά άφωνους για τη νοσηρότητα της πολιτικής σκέψης της κυβέρνησης. Στον προϋπολογισμό του 2016 λοιπόν,άκουσον, άκουσον, έχουν συνυπολογίσει, τις προβλέψεις του ΥΠΟΙΚ για αυξημένο ''κέρδος'' 8 εκατ. ευρώ από απεργίες στο Δημόσιο, μέσα στη διάρκεια της επόμενης χρονιάς, αφού όπως η κυβέρνηση εκτιμά, ελπίζοντας να ''αρπάξει'' χρήμα από παντού, οι απεργίες θα είναι, για ευνόητους λόγους, περισσότερες από το 2015, έτος κατά το οποίο οι περικοπές στο Δημόσιο είχαν ανέλθει μόλις στα 5 εκατομμύρια ευρώ.
Μετά από τα παραπάνω είναι σαφές πλέον γιατί προτρέπουν με άνεση και μεγαλοθυμία, τους πολίτες  να κατεβαίνουν στους δρόμους, λες και με 2 ή 3 εικοσιτετράωρες απεργίες θα αλλάξει κάτι από όσα αποτρόπαια έχουν ήδη συμφωνήσει και προαποφασίσει για τις ζωές όλων μας. Εδώ ένα ολόκληρο δημοψήφισμα έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους,  μερικές χιλιάδες κόσμου που θα απεργήσουν και θα διαδηλώσουν σε κάποιες απεργίες θα τους σταματήσουν; Αφού ακόμα και από το δικαίωμα στην απεργία βρήκαν τρόπο να ''βγάζουν χρήμα''. Έτσι απλά. και απροκάλυπτα.
Και απολύτως ξεδιάντροπα.







from FIMOTRO http://ift.tt/1IwkK6t
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου