Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΑΝ ΔΕΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ, ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕ ΘΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ...

Ολιγόλεπτη συνομιλία με δημοσιογράφους είχε σήμερα το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας. Ερωτηθείς για το ασφαλιστικό ...
δήλωσε ότι είναι αναγκαία η μεταρρύθμιση του συστήματος, «γιατί αλλιώς σε πέντε χρόνια δεν θα μπορούμε να δίνουμε συντάξεις» όπως χαρακτηριστικά είπε.

Την Τετάρτη πάντως, από το πρωθυπουργικό γραφείο διέρρεαν ότι ο Αλέξης Τσίπρας είπε στον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο να μην προτείνει καμία μείωση στις επικουρικές συντάξεις ανεξαρτήτως του ύψους τους.

Ερωτηθείς αν θα περικοπούν και πόσο οι επικουρικές συντάξεις ο κ. Τσίπρας απάντησε: «Στόχος είναι να καλυφθεί το σύνολο των συντάξεων».

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τον Φεβρουάριο ως κρίσιμο μήνα, λόγω ασφαλιστικού, κόκκινων δανείων και μεσοπρόθεσμου, εκτίμησε όμως ότι η Αθήνα θα είναι έτοιμη για την αξιολόγηση.

Ερωτηθείς για τις απανωτές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι δεν θα έρθουν άλλες για το παράλληλο πρόγραμμα. «Από εδω και πέρα θα ψηφίζουμε» ήταν η χαρκτηριστική φράση του πρωθυπουργού. Πρόσθεσε ότι προσανατολίζεται να μεταβεί στο Νταβός και μετά σε Ισραήλ και Κύπρο.

Εντύπωση προκάλεσε η φράση του Αλέξη Τσίπρα ότι το 2015 έκλεισε με καλά νέα καθώς «πετύχαμε τη μεγαλύτερη απορροφητικότητα στο ΕΣΠΑ». 

from FIMOTRO http://ift.tt/1SoBOTS
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου