Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

''ΕΦΥΓΕ'' ΑΠΟ ΑΝΑΚΟΠΗ Ο ΤΣΕΧΟΣ ΓΚΟΛΚΙΠΕΡ, ΠΑΒΕΛ ΣΡΝΙΤΣΕΚ!

Ένας από τους σπουδαιότερους Τσέχους τερματοφύλακας της τελευταίας 20ετίας, ο Πάβελ Σρνίτσεκ, άφησε...
την τελευταία του πνοή σε ηλικία μόλις 47 ετών, μετά από ανακοπή που υπέστη. Ο άλλοτε βασικός πορτιέρο της μεγάλης ομάδας της Νιούκαστλ, υπέστη καρδιακό επεισόδιο ενώ έκανε τζόκινγκ και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Οστράβα, αλλά ήταν πλέον αργά.

Το σοκ στο χώρο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, αλλά και του αθλητισμού γενικότερα, είναι μεγάλο. Ο Σρνίτσεκ ήταν βασικό στέλεχος της σπουδαίας ομάδας που είχε παρουσιάσει τη 10ετία του '90 η Νιούκαστλ με τον Άλαν Σίρερ και άλλους σημαντικούς παίκτες.

Ξεκίνησε την καριέρα του το 1990 στην Μπάνικ Οστράβα και το 1991 μεταπήδησε στη Βρετανία και στη Νιούκαστλ, με την οποία αγωνίστηκε σε 150 παιχνίδια του αγγλικού πρωταθλήματος. Αγωνίστηκε επίσης στις Σέφιλντ Γουέντσντεϊ, Μπρέσια, Κοτσέντζα, Πόρτσμουθ, Γουέστ Χαμ και Μπέιρα Μαρ. Έκλεισε την καριέρα του την περίοδο 2006-2007 στη Νιούκαστλ, πραγματοποιώντας τις τελευταίες δύο επίσημες εμφανίσεις του.

Ο Πάβελ Σρνίτσεκ ήταν 49 φορές διεθνής και αγωνίστηκε με την Τσεχία σε δύο τελικές φάσεις Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων, το 1996 στην Αγγλία και το 2000 στα γήπεδα του Βελγίου και της Ολλανδίας.

from FIMOTRO http://ift.tt/1mhVmNM
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου