Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1.000 ΕΚΘΕΤΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΦΕΤΙΝΗ ΔΕΘ

Με περισσότερους από 1.000 εκθέτες, τιμώμενη χώρα τη Ρωσία και ενισχυμένη διεθνή παρουσία ανοίγει το Σάββατο (10 Σεπτεμβρίου) τις πύλες η φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης...
η οποία συμπίπτει με τον εορτασμό των 90 χρόνων ζωής της διοργάνωσης.
Όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης Τύπου, οι εκθεσιακές συμμετοχές στην 81η ΔΕΘ προσεγγίζουν τις 1.015, φτάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από το 2011, ενώ και οι καλυμμένοι χώροι (τόσο μέσα στα περίπτερα όσο και υπαίθρια) αξιοποιούν κάθε τ.μ. του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Οι επίσημες διεθνείς συμμετοχές προέρχονται από 18 χώρες (έναντι 14 το 2015) και συγκεκριμένα από Κύπρο, Ιράν, Σλοβακία, Πολωνία, Λουξεμβούργο, Ν. Αφρική, Αρμενία, Ινδονησία, Ουρουγουάη, FYROM, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ινδία, Ιταλία, Τυνησία, Αίγυπτο, Ρωσία και Τουρκία.
Η Ρωσία είναι η τιμώμενη χώρα, που έρχεται στη ΔΕΘ και στο περίπτερο 16 με επιχειρήσεις από τους κλάδους της αγροτικής παραγωγής και επεξεργασίας, των τροφίμων, της ενέργειας και της βιομηχανίας. Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του θεσμού της τιμώμενης χώρας θα διοργανωθεί το Ελληνορωσικό Επιχειρηματικό Φόρουμ, που θα διερευνήσει τις προοπτικές συνεργασίας των δύο χωρών.
Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά θα συμμετάσχουν 42 επιμελητήρια από όλη τη χώρα, με πρωτοβουλία της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και με 230 επιχειρήσεις. Ξεχωριστό επετειακό περίπτερο για τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του θα έχει το Εμπορικό-Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης. Ακόμη, υπάρχουν αρκετές εκδηλώσεις όπως το Φεστιβάλ Τέχνης - Επιστήμης - Τεχνολογίας, το αφιέρωμα Energia ? Natural Gas με περισσότερες από 30 συμμετοχές και το Academia, ένα θεματικό αφιέρωμα στην εκπαίδευση και τις ευκαιρίες σταδιοδρομίας.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της διοργανώτριας ΔΕΘ - Helexpo, Τάσος Τζήκας ανέφερε πως η ΔΕΘ είναι ένα πολυγεγονός που συμβάλλει όσο κανένα άλλο στα μεγέθη του εθνικού εκθεσιακού φορέα. Την ευχή να γίνει η 81η ΔΕΘ η απαρχή μιας νέας πορείας της χώρας προς την ανάπτυξη εξέφρασε η υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), κ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.
Όσον αφορά τα εισιτήρια υπάρχει λαϊκή είσοδος 3 ευρώ τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη, με οικογενειακό εισιτήριο 10 ευρώ. Τις υπόλοιπες ημέρες το εισιτήριο θα είναι 5 ευρώ, με το οικογενειακό στα 15 ευρώ. Για πολύτεκνους και ΑΜΕΑ το εισιτήριο θα είναι 3 ευρώ, ανεξάρτητα από την ημέρα.

from FIMOTRO http://ift.tt/2cAtjVK
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου