Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΑΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΑΚΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΤΣΙΚΡΙΚΑ

Θύελλα αντιδράσεων έχουν προκαλέσει τα πυρά κατά της δημοσιογράφου του Alpha Ευαγγελίας Τσικρίκα, που εξαπέλυσε ο αναπληρωτής υπ. Υγείας, Παύλος Πολάκης.
Υπενθυμίζεται ότι ...
η δημοσιογράφος ρώτηε τον πρωθυπουργό στην ΔΕΘ για το μέλλον των δημοσιογράφων των καναλιών που δεν πήραν τηλεοπτική άδεια, κατηγορώντας τον ότι είναι εκείνος ο υπεύθυνος για το γεγονός ότι χάνει τη δουλειά της.
Ο Παύλος Πολάκης ανήρτησε στο Facebook φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζεται η Ευαγγελία Τσικρίκα (μαζί με άλλους δημοσιογράφους) στο πλευρό του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και της πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη, καθώς και του πρώην προέδρου της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
Τις φωτογραφίες συνοδεύει το εξής σχόλιο:
«Βρε βρε την κυρία Τσικρίκα που την "απολύει" η κυβέρνηση επειδή δεν πήρε άδεια το αφεντικό της. Το 2011-12-13-14 δεν πόναγε, δεν δάκρυζε, δεν ρωτούσε αλλά ως θεραπαινίδα και λιβανιστήρι των παράνομων καναλαρχών και του Σαμαρά έβγαζε μόνο ευτυχισμένες "οικογενειακές" φωτογραφίες».
afga
Το σχόλιο του Παύλου Πολάκη προκάλεσε την αντίδραση της ΝΔ, αλλά και της ίδιας της δημοσιογράφου 
«Η αήθης επίθεση του κ. Πολάκη στη δημοσιογράφο Ε. Τσικρίκα, επειδή τόλμησε να ρωτήσει τον κ. Τσίπρα για το "μαύρο" στα κανάλια και τις απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων, επιβεβαιώνει την κατρακύλα της κυβέρνησης στον αυταρχισμό», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.
«Είναι θλιβερή συνέχεια στην απειλή του να χώσει δημοσιογράφους "τρία μέτρα κάτω από τη γη". Είναι ιταμή απόπειρα τρομοκράτησης των δημοσιογράφων και φίμωσης κάθε ελεύθερης φωνής, που εντάσσεται στο ευρύτερο σχέδιο της κυβέρνησης να ελέγξει την ενημέρωση», προσθέτει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Τσικρίκα: Κάποιοι έχουν χάσει τη ψυχραιμία τους
Τη δική της απάντηση προς τον κ. Πολάκη έδωσε η δημοσιογράφος του Alpha, Ευαγγελία Τσικρίκα σε συνέντευξή της στο ΒΗΜΑ FM, μετά την επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον της ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.
«Όλες αυτές είναι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν εν ώρα δουλειάς. Δεν βρήκαν τίποτα να προσάψουν και έβγαλαν εκείνες τις φωτογραφίες. Αν λοιπόν θέλουν τόσο πολύ να βγάλω και φωτογραφίες και με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, πρωτοκλασάτα, με τον πρωθυπουργό… Γιατί με τον Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου, δεν βγάζουν όλοι οι συντάκτες φωτογραφίες αναμνηστικές; 
Μπορώ μετά από 20 χρόνια στη δουλειά να κάνω κριτική σε οποιονδήποτε πολιτικό, σε οποιαδήποτε κυβέρνηση, γιατί ακριβώς δεν ξέρω τι ψηφίζω, και νομίζω ότι μπορώ να μιλάω με αντικειμενικότητα, αυτό είναι το παράσημό μου. Ας κάνουν ό,τι θέλουν, δεν με ενδιαφέρει πραγματικά.. Καταλαβαίνω αυτήν την πρακτική, είναι όντως πρωτόγνωρη… Έχουν χάσει κάποιοι την ψυχραιμία τους, δεν πειράζει» ανέφερε χαρακτηριστικά η δημοσιογράφος. 
Σχετικά με την ερώτηση που έκανε στη ΔΕΘ προς τον κ. Τσίπρα για τους απολυμένους του ALPHA  η κ. Τσικρίκα απάντησε: «Έκανα την ερώτηση για ποιο λόγο; Για να βοηθήσω κάποιο κόμμα; Την προσωπική μου αγωνία μετέφερα, και άλλων 600 εργαζομένων, και χιλιάδων άλλων, οι οποίοι θα μείνουν στο δρόμο»


from FIMOTRO http://ift.tt/2c4lx4w
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου