Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΑΡΩΝΕΙ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΤΟΥ ΡΙΟ

Ο Παναγιώτης Τριανταφύλλου έφερε το 8ο μετάλλιο για την Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, μετά τα δύο χάλκινα στο μεικτό ομαδικό του μπότσια και στη σφαίρα γυναικών από τη Δήμητρα Κοροκίδα...
Ο Έλληνας αθλητής ηττήθηκε 15-7 από τον Ουκρανό Αντόν Ντάτσκο στον μεγάλο τελικό της σπάθης κατηγορίας Β, όμως ολοκλήρωσε με ικανοποίηση την παρουσία του στους Παραολυμπιακούς κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο.
Χάλκινο στο μπότσια
Ένα καλό σετ ήταν αρκετό για την ομάδα ζευγάρια BC3 του μπότσια ώστε να κάμψουν την αντίσταση της Σινγκαπούρης και να βρεθεί για δεύτερη συνεχή διοργάνωση στο βάθρο των Παραολυμπιακών Αγώνων. Οι Γρηγόρης Πολυχρονίδης, Νίκος Πανανός και Άννα Ντέντα, στον «μικρό» τελικό του αγωνίσματος νίκησαν 8-1 τους ασιάτες και πανηγύρισαν την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου.
«Βρέχει» μετάλλια για την Ελλάδα στο Ρίο - Ενα αργυρό και δύο χάλκινα τη Δευτέρα
Αυτό είναι το δεύτερο σερί μετάλλιο για τα ζευγάρια BC3 σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, αφού το 2012 οι Πολυχρονίδης, Πανανός και Μαρία Ελένη Κορδαλή είχαν βρεθεί στην κορυφή του αγωνίσματος.
«Βρέχει» μετάλλια για την Ελλάδα στο Ρίο - Ενα αργυρό και δύο χάλκινα τη Δευτέρα
Η ελληνική ομάδα, έχοντας μάθει από το... πάθημα της πρεμιέρας των ομίλων απέναντι στην Σινγκαπούρη (σ.σ. είχε ηττηθεί 3-2), εμφανίστηκε πιο πειθαρχημένη και από το πρώτο κιόλας σετ πήρε προβάδισμα νίκης. Συγκεκριμένα, πήρε το πρώτο σετ με 3-0, έχασε το δεύτερο με 1-0, πήρε το τρίτο με 2-0 και το τέταρτο με 3-0.
Για τον Γρηγόρη Πολυχρονίδη, αυτό είναι το τρίτο Παραολυμπιακό μετάλλιο της καριέρας του, αφού το 2008 στο Πεκίνο ήταν δεύτερος στο ατομικό BC3, ενώ για τον Νίκο Πανανό το μετάλλιο αυτό αποτελεί το ιδανικότερο φινάλε σε μια υπέρλαμπρη πολυετή αθλητική καριέρα, αφού όπως είχε δηλώσει πριν την έναρξη των Αγώνων, το Ρίο αποτελούσε τον τελευταίο σταθμό.
Χάλκινη και η Κοροκίδα
Από τον στίβο ήρθε το 6ο ελληνικό μετάλλιο στους 15ους Παραολυμπιακούς Αγώνες Ρίο 2016.
Η Δήμητρα Κοροκίδα, σχεδόν 10 μήνες μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα, σήμερα, με καλύτερη βολή στα 4 μέτρα 28 εκατοστά, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στη σφαίρα κατηγορίας F53.
Η επίδοσή της αποτελεί εφετινό προσωπικό ρεκόρ, αφού ήρθε στο Ρίο με 4.27. Οι βολές της Κοροκίδα ήταν 4.17, 4.27, 4.28, 3.83, 4.10 και 4.22

from FIMOTRO http://ift.tt/2cnOz22
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου