Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

ΕΟΦ: ΝΕΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ...

Νέο σύστημα υποβολής, σε πραγματικό χρόνο (real time), των πωλήσεων ...
φαρμάκων από τις φαρμακευτικές εταιρίες ενεργοποιεί ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) από τις 9 Μαΐου (αρχικά είχε δηλωθεί ως ημερομηνία έναρξης η 1η Απριλίου, αλλά  μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ της ∆ιοίκησης του ΕΟΦ και εκπροσώπων των φαρμακευτικών εταιρειών αποφασίστηκε η μετάθεση κατά περίπου πέντε εβδομάδες).

Στο διάστημα αυτό, οι εμπλεκόμενοι καλούνται από τον ΕΟΦ να αποστείλουν όποια απορία, διευκρίνιση ή παρατήρηση έχουν που αφορά στην υλοποίηση του Νέου Συστήματος Υποβολής των Πωλήσεων Φαρμακευτικών. Με το νέο σύστημα οι φαρμακευτικές εταιρίες θα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονικά σε Διαδικτυακή Εφαρµογή τα στοιχεία πωλήσεων των φαρµακευτικών προϊόντων σε πραγµατικό χρόνο (real time) εντός 48 ωρών  από την έκδοση του σχετικού Τιµολογίου - ∆ελτίου Αποστολής.

Σύμφωνα με τον ΕΟΦ η απόφαση για την εφαρμογή του νέου συστήματος ελήφθη λαμβάνοντας υπόψη μεταξύ άλλων «την υποχρέωση  για συνεχή  και κατάλληλο εφοδιασµό  της  αγοράς µε φαρµακευτικά προϊόντα ώστε να καλύπτονται οι  ανάγκες των  ασθενών στην Ελληνική επικράτεια.  Την ανάγκη  απλούστευσης των διαδικασιών µε σύγχρονη βελτίωση της αποτελεσµατικότητας και της αποδοτικότητας των διαθέσιµων πόρων».

from FIMOTRO http://ift.tt/1UPIb3N
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου