Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

ΠΑΣΤΟΥΡΜΑΣ ΠΑΝΤΕΡΗ Ο ΑΡΩΜΑΤΙΚΟΣ!

Ο καλός παστουρμάς ξεκινάει από την επιλογή του καλύτερου μοσχαρίσιου κρέατος, όπως διευκρινίζει ο καλός τεχνίτης. Η διαδικασία της παρασκευής του διαρκεί περίπου ένα μήνα, όσο χρειάζεται για να ωριμάσει με φυσικό τρόπο, αλλά σε ελεγχόμενες συνθήκες. Αρχικά...
τεμαχίζουμε το κρέας και με ειδικό μαχαίρι ανοίγουμε τρύπες κατά μήκος. Εκεί πάει και "τρυπώνει" το χοντρό αλάτι για να παστωθεί καλά για κάποιες μέρες. Έπειτα, ξεπλένουμε και βάζουμε τα κομμάτια στο θάλαμο ωρίμανσης να στεγνώσουν, κατόπιν αλείφουμε με το γνωστό μερακλήδικο τσιμένι, μίγμα από μπαχαρικά που χαρίζουν στον παστουρμά το μοναδικό χαρακτηριστικό άρωμά του. Για τους μερακλήδες της γεύσης, αναμφίβολα ο «βασιλιάς» των παστών κρεάτων της ανατολής. Με καυτερή κρούστα και έντονο άρωμα παράγεται από τα καλύτερα κομμάτια μοσχαρίσιου κρέατος που τεμαχίζονται, παστώνονται και ωριμάζουν σε ιδανικές, απόλυτα ελεγχόμενες συνθήκες για να αποδώσουν στο μέγιστο τους χυμούς και τα αρώματα για τα οποία φημίζεται ο παστουρμάς. Μάθετε περισσότερα εδώ.

from FIMOTRO http://ift.tt/1LJZhy3
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου