Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

ΟΚΤΑΧΡΟΝΟ ΑΓΟΡΙ ''ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟ'' ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ...

Ένα αγόρι οκτώ ετών έφτασε ασυνόδευτο στο αεροδρόμιο του Παρισιού...
πριν μία εβδομάδα και από τότε κρατείται εκεί, καθώς οι γαλλικές αρχές, άγνωστο για πιο λόγο, δεν του επιτρέπουν την πρόσβαση στους συγγενείς του, που βρίσκονται σε κέντρα φιλοξενίας στη Γαλλία.

Το αγόρι συνελήφθη μόλις έφτασε στο αεροδρόμιο, στις 21 Μαρτίου και κρατείται εκεί από τότε, καθώς το διαβατήριό του ήταν στο όνομα ξαδέλφου του. Το δικαστήριο έδωσε εντολή να κρατηθεί στο χώρο της αναμονής για τη δική του προστασία, ενώ ομάδες ακτιβιστών και προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εκφράζουν την αγανάκτησή τους.

Σύμφωνα με δηλώσεις της δικηγόρου Καθρίν Νταούντ στον Guardian...«η φυλάκιση ενός παιδιού στο αεροδρόμιο, ειδικά τόσο μικρής ηλικίας, είναι ενάντια στη διεθνή συνθήκη για την προστασία των παιδιών, την οποία έχει υπογράψει η Γαλλία. Για το παιδί είναι μία φυλακή».

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας, η μητέρα του αγοριού ζήτησε να στείλουν το παιδί πίσω. Οι αρχές προσπαθούν να οργανώσουν το ταξίδι, προκειμένου να συνοδεύσει κάποιος τον 8χρονο, αλλά η διαδικασία καθυστέρησε εξαιτίας των διακοπών του Πάσχα.

from FIMOTRO http://ift.tt/24RA1fJ
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου